Veelgestelde vragen

Voor wie is Onderwijsjob bedoeld?

Onderwijsjob is een vacaturebank die zich uitsluitend richt op het onderwijs.

De website Onderwijsjob.be is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een job in het onderwijs. Op Onderwijsjob zijn vacatures te vinden voor zowel leerkrachten als andere functies in het onderwijs.

Daarnaast is Onderwijsjob uiteraard ook bedoeld voor werkgevers die een onderwijs gerelateerde open vacature hebben. Zij kunnen deze vacatures op Onderwijsjob plaatsen door een gratis account aan te maken.

Hoe maak ik een account aan op Onderwijsjob.be?

Een account aanmaken op Onderwijsjob.be is snel en simpel.

Indien u nog niet op Mijn Onderwijsjob zit: Klik in het menu bovenaan de pagina op het item "Mijn Onderwijsjob".
Er wordt onderscheidt gemaakt tussen werkzoekenden en werkgevers. Indien u een vacature wenst te plaatsen op de website klikt u nu in het linkermenu op "Werkgevers".

Vervolgens klikt u op "Account aanmaken" in het linkermenu.
Vul de gevraagde gegevens is en klik op "Account aanmaken". Uw profiel is aangemaakt.

Na het aanmaken van uw profiel kunt u uw gegevens updaten door te kiezen voor "Mijn profiel". Deze gegevens zijn nodig voor o.a. het online solliciteren, maar het is natuurlijk ook handig voor bezoekers van uw profiel.

Wanneer u zich inschrijft als werkzoekende is uw profiel alleen zichtbaar voor werkgevers, wanneer u zich inschrijft als werkgever is uw profiel alleen zichtbaar voor werkzoekenden. Op deze manier worden uw gegevens alleen beschikbaar voor de juiste personen.

Profielen zullen nooit openbaar worden gemaakt.

Hoe voeg ik een vacature toe aan de website?

Er zijn twee manieren om een vacature toe te voegen aan de website: door een account aan te maken, of direct via de website zelf. Indien u voor de laatste optie kiest kunt u uw vacature niet zelf beheren. Indien de vacature gewijzigd moet worden zult u dan contact moeten opnemen met ons.

Een vacature toevoegen via uw account werkt het snelst. Tevens heeft u dan de mogelijkheid uw vacature te wijzigen, CV's te ontvangen van werkzoekenden die voldoen aan uw criteria, zelf op zoek te gaan naar de juiste werknemer, uw vacature te verwijderen en nog veel meer.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de website?

Het aanmaken van een profiel op Onderwijsjob.be is voor zowel werkzoekenden als werkgevers geheel gratis.

Het gebruik van de website is voor werkzoekenden altijd geheel gratis.

Voor werkgevers is de website de eerste 6 maanden geheel gratis te gebruiken. Daarna zal een kleine vergoeding gevraagd worden voor het plaatsen van een vacature.

Hoe gebruik ik Onderwijsjob om vacatures te vinden?

U kunt via de website op meerder manieren vacatures vinden.

De simpelste manier om de vacatures te bekijken is om deze handmatig te zoeken. Hiervoor gaat u met uw muis over het menu "Vacatures". In dit menu kunt u kiezen welke vacatures u wenst te zien op basis van omgeving, functie of sector.

Indien u op op het menu "Vacatures" zelf klikt krijgt u een overzicht van alle beschikbare vacatures, waarbij de nieuwste vacatures bovenaan staan.

Om gebruik te maken van de overige zoekopties dient u ingelogd te zijn op Mijn Onderwijsjob. U heeft hiervoor dus een account nodig.

Na het inloggen kunt u uitgebreid zoeken naar vacatures op basis van provincie, stad, functie en sector, of een mix van deze opties. Daarnaast worden u automatisch matches toegewezen op basis van waarnaar u en de werkgever/werknemer op zijn.