Een CV opstellen voor het onderwijs

Voor het opstellen van een CV kunt u gebruik maken van enkele simpele regels. Deze regels bestaan uit zowel basisregels als opmaak regels.

1. Houdt uw CV kort, maar geef wel alle benodigde informatie.
Houdt u er rekening mee dat een werkgever die op zoek is naar een werknemer vaak veel aanvragen krijgt. Uw CV zou daarom eigenlijk al bij een eerste blik moeten opvallen, en weinig overbodige informatie bevatten zodat het CV makkelijk leesbaar is. Geef daarom alleen de informatie die voor de werkgever relevant kan zijn.

2. Gebruik een veelvoorkomend CV model
Dat wil zeggen een normale CV. Werkgevers kennen dergelijke CV modellen en lezen hier gemakkelijk doorheen. Wanneer u een eigen draai geeft aan uw CV (hoe mooi dan ook), is het CV voor de meeste werkgevers minder goed te lezen dan een normaal CV.

3. Kies voor de juiste opzet van uw CV
Begin uw CV altijd met uw personalia, vermeld vervolgens uw opleidingen en voor de job relevante werkervaringen. Wanneer u iets over uzelf schrijft kunt u dat het best kort en objectief houden.

4. Overige tips
Wanneer u meerder jaren werkervaring heeft hoeft u niet perse al uw werkervaring te vermelden. Een werkgever op zoek naar een werknemer zal veelal meer geïnteresseerd zijn in uw werkervaring van de afgelopen jaren dan naar uw werkervaring in uw studietijd. Ook deze tip is bedoeld om de lengte van uw CV kort en krachtig te houden.

Wanneer u ervoor kiest een account aan te maken op Onderwijsjob.be kunt u een eigen professioneel cv aanmaken via de website. Deze kunt u dan ook direct online meesturen met uw sollicitatiebrief, mocht u een geschikte vacature vinden op de website.

Om een account aan te maken op Onderwijsjob.be Klik hier

Voor het maken van een CV voor het onderwijs, kunt u ook terecht bij Cvwizard.be. Op deze website kunt u in drie stappen eenvoudig een cv opstellen voor het onderwijs.

Voorbeeld van de Onderwijsjob cv na het aanmaken van een account

POnderwijsjob cv